Specialist aan het woord: de eerste 100 dagen van Roel

Specialist aan het woord: de eerste 100 dagen van Roel

Roel Zuijlen, recruiter van ZUID recruiters, heeft zijn eerste 100 dagen er op zitten. Het uitgelezen moment om hem te vragen naar zijn eerste ervaringen als visitekaartje van ZUID recruiters én verwachtingen voor de toekomst.

Hoe heb jij de eerste 100 dagen beleefd?
Roel Zuijlen: “Zeer positief. Natuurlijk stonden de eerste weken in het teken van kennismaken, systemen, procedures en de organisatie leren kennen. Maar vrij snel heb ik de draad opgepakt en binnen een maand waren de eerste plaatsingen bij mooie opdrachtgevers een feit. Dan kan ik zeker tevreden terugkijken op mijn begin bij ZUID recruiters.”

Wat is jouw beeld van de huidige staat van de branche?
“Je merkt goed dat de arbeidsmarkt krapper wordt, dat je als recruiter snel moet handelen en geen kansen mag laten liggen. Ook aan de kant van de opdrachtgevers merk je dit. Kandidaten gaan sneller op gesprek, alleen een cv zegt niet alles. Een cv zegt iets over wat iemand kan. Een profieltekstje kan zeggen wat iemand wil. Maar een indruk van wie iemand nou daadwerkelijk is, wat zijn drijfveren zijn en waar zijn passie ligt, krijg je pas door iemand te zien. Iemand te horen spreken. Iemands expressie te zien als hij of zij spreekt. Persoonlijke aandacht staat bij ons daarom ook op de eerste plaats. Wij analyseren iedereen zijn talenten en matchen deze met de juiste baan door ook te kijken naar de cultuur, werkzaamheden en ontwikkeling van zijn toekomstige werkgever. Het is onze kracht om net die ene baan te vinden die helemaal aansluit bij het talent van de werkzoekende!

Ben je tevreden met de tot dusver behaalde resultaten?
“Absoluut! Er zijn een aantal mooie werving- en selectieprocedures afgerond bij onze opdrachtgevers. Daarnaast hebben we een aantal kandidaten kunnen detacheren voor de langere termijn. Als recruiter wil je natuurlijk altijd meer, daar gaan we in de toekomst voor zorgen.”

Wat geeft jou de grootste kick?
“Het is heerlijk als een opdracht succesvol is afgerond. Dat is mijn taak als recruiter. Daarnaast geeft een tevreden opdrachtgever die de juiste kandidaat heeft aangenomen mij ook een enorme kick. Zeker als je ziet dat diegene na jaren nog altijd bij het bedrijf zit. Daar word ik echt blij van.”

Wat kunnen we van ZUID recruiters verwachten in de toekomst?
“ZUID recruiters zoekt altijd naar de perfecte match. Het spreekwoordelijke schaap met de vijf poten is vaak lastig te vinden, maar wij willen dit wel zo goed mogelijk benaderen. Wij kijken verder dan een cv. Samen met onze opdrachtgever gaan we het gesprek aan om de juiste aanpak en invulling te geven aan een procedure. In de toekomst gaan wij gewoon door met het werven en selecteren van de juiste kandidaten voor onze opdrachtgevers.”

Wat is de doelstelling voor de komende 100 dagen?
“Je bent altijd afhankelijk van de markt, maar zoals het er nu uitziet willen we groeien met ZUID recruiters. Een mooie naam opbouwen, waar opdrachtgevers vertrouwen in kunnen hebben. Vertrouwen dat wij de juiste werknemer voor ze vinden.”

Als je muziek luistert tijdens het werk: wat staat er dan op je playlist?
“Vaak luister ik gewoon naar de radio, waarbij het foute uur van Q-Music altijd op staat. Lekker om je dag zo te beginnen of te eindigen.”

Tenslotte: heb je nog enkele waardevolle tips & tricks?
“Zorg er in ieder geval voor dat jouw LinkedIn-profiel in orde is en je een goede digitale footprint hebt. Dat is de basis om je goed te kunnen positioneren op de arbeidsmarkt. Als je hier meer over wilt weten, bekijk dan de nieuwsartikelen op onze website.”

Benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op en we kijken samen wat we voor jou kunnen betekenen.