Blog: Wat hebben Steve Jobs en Mark Zuckerberg met elkaar gemeen?

Blog: Wat hebben Steve Jobs en Mark Zuckerberg met elkaar gemeen?

Wat hebben Steve Jobs en Mark Zuckerberg met elkaar gemeen? Geen van deze heren heeft zijn studie afgemaakt. Ik moest er laatst aan denken in een gesprek met collega’s over hoe waardevol een cv eigenlijk nog is. Bij ZUID recruiters zoeken wij altijd de juiste professional voor de juiste opdrachtgever. Daar staan opleidingen en concrete werkervaring centraal, maar eigenlijk zijn er een aantal zaken die minstens zo belangrijk zijn.

De vraag of een kandidaat bij een bedrijfscultuur past bijvoorbeeld. Iemand kan nog zo’n briljant cv hebben, als hij of zij zich ergens niet thuis voelt, is de kans op een succes vrij klein. Er zijn ook veel bedrijven die zichzelf tekort doen door te weinig op competenties te sturen. Je kunt tenslotte beter iemand aannemen die in potentie de perfecte kandidaat is, maar de cv niet heeft, dan iemand die alleen op papier perfect lijkt te passen. Tot op zekere hoogte kun je een nieuwe medewerker heel veel leren. Hoe belangrijk is ervaring met een bepaald softwarepakket nou eigenlijk?

Laatst zat ik bij een presentatie van Joseph Oubelkas, die jaren onterecht vast heeft gezeten in een Marokkaanse gevangenis. Velen zouden geknakt terugkeren in Nederland, maar Oubelkas niet. Hij realiseerde zich dat hij zich druk moest maken over zaken waar hij invloed op had. En dat was natuurlijk niet al te veel. Hoe die man zich consequent richtte op zijn eigen circle of influence, ongelofelijk. En dat wil je dus eigenlijk ook terugzien in een kandidaat: de drang het maximale te halen uit de omstandigheden.

Ieder persoon, ieder individu is anders en maar weinig kandidaten matchen 100% op een functieprofiel. Cultuur, competenties en instelling, daar moet het dus veel vaker over gaan. En als bedrijven dat anders zien, doen ze zichzelf tekort. Denk daar maar eens aan als je door je Facebook-tijdlijn bladert op een iPad!

Roel Zuijlen
Recruiter