Blog: Recruiten doe je op sterrenniveau

Blog: Recruiten doe je op sterrenniveau

Het jaar zit er alweer bijna op. De kerstdagen staan voor de deur, evenals nieuwjaar. Ook de tijd van het jaar dat Michelin bekendmaakt welke restaurants een ster krijgen, behouden of wellicht verliezen. Een mooi moment om deze blog te schrijven over de overeenkomsten tussen werken in een sterrenrestaurant en werken voor een recruitmentorganisatie.

Wanneer je gaat dineren in een sterrenzaak heb je een bepaald verwachtingspatroon. Zelf heb ik altijd in mijn vrije tijd met veel plezier gewerkt in een aantal van deze restaurants. De gast verwacht een topservice, vriendelijk personeel, goede behandeling en natuurlijk perfect opgemaakte en smaakvolle bordjes. Deze mix maakt het de moeite waard om in zo’n restaurant te mogen dineren.

Is dit niet ook hetzelfde bij een recruitmentorganisatie? Moeten wij als recruiters niet ook zorgen voor een goede mix van ingrediënten om de juiste kandidaat te kunnen bemiddelen. De recruiter is het verlengstuk van haar opdrachtgever. Deze moet dus de juiste service kunnen bieden aan de kandidaat. Net dat stapje extra willen doen voor de kandidaat. Ook hier zijn of haar verwachtingen proberen te overtreffen.

Ook vind ik dat dit terug moet komen in de keuze van kleding. Een sterrenchef draagt een maagdelijk witte buis, de medewerkers aan de voorkant zien er tiptop uit. Ook hier zie ik een gelijkenis. Een recruiter moet er verzorgd en goed uitzien. Een mooi pak doet wonderen. Straal hiermee de professionaliteit uit die de kandidaat verwacht.

Natuurlijk let ik op al deze dingen, omdat ik zelf in de horeca heb gewerkt. Tegenwoordig zit ik heel graag aan de andere kant van de tafel. Zeker met deze mooie dagen in het vooruitzicht.

Ik wens u hele fijne feestdagen en een zeer goed en gezond 2019. Smakelijk!

Roel Zuijlen
Recruiter