Blog: Laten we het gesprek aangaan

Blog: Laten we het gesprek aangaan

“We hebben het druk.” Dat horen we tegenwoordig bijna elke werkgever zeggen. Maar… waar halen wij als recruitmentspecialist de kandidaten vandaan? Ook daar hebben wij steeds meer moeite mee, waardoor we naar nieuwe manieren van werven moeten gaan kijken.

Een goed voorbeeld hiervan is ons nieuwe initiatief ‘Future Talents’. Daarmee willen we als ZUID recruiters werkgevers de mogelijkheid bieden om al in een vroeg stadium de talenten van de toekomst aan boord te halen. De Future Talents bestaat uit een groep hbo- en wo-studenten die tijdens het afstuderen naar een relevante bijbaan zoeken en de eerste grote stap in hun loopbaan willen zetten. Wij zien de Future Talents als dé toekomstige professionals voor elke organisatie.

Grote groep werkzoekenden
Daarnaast is er nog een grote groep werkzoekende. Volgens Ondernemend Limburg zitten momenteel 43.000 potentiële kandidaten thuis in Limburg, terwijl zo’n 20.000 vacatures nog niet zijn ingevuld. Moeten wij niet samen kijken hoe we dit verschil kleiner kunnen maken? Zit er tussen al die potentiële kandidaten niemand voor u als werkgever? Of kijken wij puur en alleen naar het cv van iemand?

Verder kijken dan het cv
Wellicht is het belangrijk om verder te kijken dan het cv van een kandidaat en eerder het gesprek aan te gaan. Hieruit kan tóch blijken dat de kandidaat juist wél de competenties bezit die nodig zijn om uw vacature in te vullen. Dit proberen wij bij ZUID recruiters wel te stimuleren om zo sneller en vaker tot een goede match te komen. Vaak praat een kandidaat makkelijker over wat hij of zij kan, dan dat ze dit op papier zetten.

Laten we dus verder kijken dan dat ene papiertje met opleidingen en werkervaring, maar laten we vooral het gesprek aangaan tussen kandidaat en werkgever. ZUID recruiters helpt u daar graag bij!

Roel Zuijlen
Recruiter ZUID recruiters