Bij kembit is en blijft it mensenwerk

Bij kembit is en blijft it mensenwerk

IT is en blijft mensenwerk, is de stellige overtuiging van KEMBIT uit Wijnandsrade. Vanuit deze gedachte zoekt het IT-bedrijf gekwalificeerde medewerkers met een sterke persoonlijkheid. Waar voorheen IT-specialisten vanzelf de weg wisten te vinden naar het mooie kantoor van KEMBIT in Kasteel Wijnandsrade, moet het bedrijf als gevolg van de aantrekkende markt tegenwoordig zelf actief aan de slag om echte specialisten te vinden. Het Limburgse bedrijf pakt dit sinds kort samen op met ZUID recruiters. En met succes! De eerste kandidaten zijn gestart en dat tot volle tevredenheid van álle partijen.

 

Veel tijd bespaard en direct goede kandidaten

In eerste instantie hebben wij nieuwe medewerkers gezocht via de gebruikelijke wervingskanalen. Dit kostte ons veel tijd en leverde helaas niet altijd de gewenste kandidaten op.”, legt Kai Bolster, HR-manager bij KEMBIT uit. “Door nu samen te werken met ZUID recruiters besparen we veel tijd, maar nog belangrijker vind ik dat we op deze manier direct kandidaten aangeboden krijgen die naadloos passen bij het functieprofiel en de cultuur van onze organisatie. De samenwerking met Ivo Franssen, recruiter bij ZUID recruiters verloopt soepel. Met korte lijnen en een duidelijke communicatie werken we prettig samen aan één gezamenlijk doel; het zoeken naar een ideale match tussen onze vacature en een kandidaat.”

 

Niet alleen kwaliteit is belangrijk

“Wat mij ontzettend aanspreekt is dat Ivo vooraf al een heel goed beeld van KEMBIT had.”, vervolgt Bolster zijn verhaal. “Want het is namelijk belangrijk dat een nieuwe medewerker naast de juiste kwalificaties en competenties ook goed past binnen ons bedrijf en onze cultuur. Daarnaast kent hij zijn kandidaten ook écht. Iets wat misschien vanzelfsprekend lijkt, maar dat is het niet altijd… De tijd die hij in zijn klanten en kandidaten investeert, betaalt zich in ons geval zeker terug. Wij zijn hartstikke tevreden over de samenwerking en het resultaat maar misschien nog belangrijker geldt dit ook voor de kandidaten die nu bij ons werken.”

 

Over Kembit

KEMBIT is een full-range IT-organisatie die sinds de oprichting in 1996 is uitgegroeid van een regionale speler tot landelijke kennisdeler. De kracht van KEMBIT is om organisaties beter te laten presenteren en innoveren door middel van IT. Het IT-bedrijf helpt de volle potentie van organisaties, teams en mensen te ontsluiten en slaat een brug tussen hun business, de organisatie en de mensen die er werken enerzijds en de grenzeloze mogelijkheden van informatietechnologie anderzijds. KEMBIT realiseert dit met buitengewone applicaties, infrastructuren en uiteraard gedreven IT-professionals.